torstai 10. huhtikuuta 2014

Ruisleipää omin kätösin

Käytiin eilen Marttaporukalla leipomassa ruisleipää Varpulan tilalla Sipoossa. Hieno paikka hirsimökkeineen, lampaineen ja leivinuuneineen. Kuultiin tarinoita talon historiasta, maisteltiin kahvia ja kropsua ja leivottiin tietysti ruisleipää 107 vuotta vanhasta Krapihovin juuresta. Hieno kokemus!

Illan päätteeksi saimme mukaan höyryävän kuuman, itse leivotun leivän, juuren, sekä ohjeet seuraavaa kertaa varten.

Talon emäntä näyttää mallia

Varpulan tupa

Lammas on laumaeläin... 

Minun perinteinen ja kaverin moderni lähdössä uuniin

Leipä paisettu ja reikä syöty kera runsaan voin - nam!

2 kommenttia:

  1. Oli kyllä kiva reissu :) Mulla on just leivät nousemassa ja uuni lämpiämässä eli kokeilussa uudet taidot. Toivottavasti tulee yhtä hyvää ku kurssilla!

    VastaaPoista
  2. Hieno homma. Kätevällä emännällä oli siis ruisjauhoja kaapissa valmiina. Tällä vähän vähemmän kätevällä ei ollut, ja jauhot odottavat edelleen kaupassa. En ole jostain syystä tarvinut ruisjauhoja kovin usein koska niitä ei käytetä makaronilaatikkoon :) Tänään haen jauhot ja leipä paistuu meillä tiistaina.

    VastaaPoista